COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Rybízové želé s rebarborou

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

osvěžení pro letní dny

asi 4 sklenice

střední obtížnost 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízové želé s rebarborou

700 g rybíz červený (400 ml rybízové šťávy)
700 g rebarbora (350 ml rebarborové šťávy)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker
1 kg cukr
100 ml sekt

příprava

příprava

1

Ve velkém hrnci promícháme obě šťávy. Obsah balíčku Gelfix Klasik smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme, přilijeme sekt a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Rybízové želé s rebarborou

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 23kJ
6kcal
122kJ
29kcal
Tuky 0g 0.2g
Sacharidy 1.7g 8.9g
Bílkoviny 0.2g 0.9g
0 Záložka