COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Rybízové želé s rozmarýnem

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

z provoněné zahrádky

O nás 5 sklenic

snadná příprava 40 Minuty

Přísady

Přísady

na recept Rybízové želé s rozmarýnem

1400 g rybíz červený (1 l rybízové šťávy) (1 l rybízové šťávy)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1150 g cukr
rozmarýn čerstvého větvičky čerstvého větvičky

příprava

příprava

1

Do velkého hrnce nalijeme rybízovou šťávu, vylisovanoz z rybízu a přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, větvičky rozmarýnu a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme, vyjmeme rozmarýn a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Rybízové želé s rozmarýnem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 4338kJ
1036kcal
846kJ
202kcal
Sacharidy 267.57g 52.06g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

Top 10 recepty Nejnovější recepty
1.
1.
0 Záložka