Flag

Rybízové želé s rozmarýnem

asi 5 sklenic
Jednoduché
40
z provoněné zahrádky
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro lehký nádech rozmarýnu povaříme s rozmarýnovými větvičkami jen 1 minutu. Servírujeme k jídlům z divočiny nebo k výrazným sýrům.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1400 grybíz červený (1 l rybízové šťávy)
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1150 gcukr
rozmarýn čerstvého větvičky
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Do velkého hrnce nalijeme rybízovou šťávu, vylisovanoz z rybízu a přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, větvičky rozmarýnu a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme, vyjmeme rozmarýn a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Pro lehký nádech rozmarýnu povaříme s rozmarýnovými větvičkami jen 1 minutu. Servírujeme k jídlům z divočiny nebo k výrazným sýrům.