Flag

Rychlý jablkový perník

24 porcí
Jednoduché
70
Dokonalý,  se 100% Přírodním kakaem Dr.Oetker a s jablky, které dodají vláčnost celému perníku
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
300 gmouka polohrubá
3 zarovnaných PLPřírodní kakao Dr. Oetker prosáté
2 zarovnaných KLJedlá soda Dr. Oetker
200 gcukr
1 KLPerníkové koření Dr. Oetker
3 ksjablek větší
2 ksvejce slepičí
100 mlolej
100 mlmléko polotučné
Na polevu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou, cukrem a kořením. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, olej a mléko a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Perník necháme vychladnout.

3

Polevu připravíme podle návodu na obale a vychladlý perník polijeme. Polevu necháme ztuhnout.