COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sladká jahodovo-papriková pomazánka

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Netradiční pomazánku z jahod a paprik se sníženou energetickou hodnotou si můžete připravit i Vy se Želírovacím cukrem se stévií od Dr. Oetker.

asi 6 sklenic à 200 ml

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Sladká jahodovo-papriková pomazánka

350 g jahody (očištěné, nakrájené)
350 g paprika červená (očištěná, nakrájená)
1 balíček Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker

příprava

příprava

1

Jahody a papriky nakrájíme na větší kousky, dáme do velkého hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáme želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařené pomazánky. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Nutriční hodnoty na recept Sladká jahodovo-papriková pomazánka

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 54kJ
13kcal
686kJ
163kcal
Tuky 0.5g 6.3g
Sacharidy 2.6g 33g
Bílkoviny 0.4g 5.2g
0 Záložka