Flag

Sladká jahodovo-papriková pomazánka

asi 6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Netradiční pomazánku z jahod a paprik se sníženou energetickou hodnotou si můžete připravit i Vy se Želírovacím cukrem se stévií od Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud chceme mít pomazánku pikantní, přidáme nadrobno nakrájenou půlku červené čili papričky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
350 gjahody (očištěné, nakrájené)
350 gpapriky červená (očištěná, nakrájená)
1 balíčekŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
1

Jahody a papriky nakrájíme na větší kousky, dáme do velkého hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáme želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařené pomazánky. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Náš tip

  • Pokud chceme mít pomazánku pikantní, přidáme nadrobno nakrájenou půlku červené čili papričky.