Flag

Sladké marcipánové pralinky

asi 50 kusů
Jednoduché
40
Hravé a chutné pralinky s marcipánovou příchutí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
papírové košíčky
formičky na vykrajování

Přísady

Přísady
150 gmoučkový cukr
2 baleníMarcipán Dr. Oetker
Marcipánové brambory
1 zarovnaná KLFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
25 gHolandské kakao Dr. Oetker - prosáté
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Marcipánové pečivo
100 gčokoláda hořká
1 KLolej
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 baleníKuličky duhové Dr. Oetker
Marcipánové pralinky
50 gkandovaná citrusová kůra
1 zarovnaná KLcitrónová kůra - nastrouhaná
1 PLcitrónová šťáva (citrónový likér)
100 gčokoláda bílá
1 PLolej
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker - prosáté
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Kuličky duhové  Dr. Oetker
1

Na přípravu pralinek prosejeme moučkový cukr a ručně ho důkladně zapracujeme do marcipánu. Vytvarujeme váleček, který rozdělíme na 3 stejné díly a vytvoříme marcipánové brambory, pečivo a pralinky. Marcipánové brambory: Do prvního dílu marcipánu zapracujeme pomerančovou kůru a vytvarujeme kuličky (Ř 2 cm). Kakao smícháme s cukrem, kuličky ve směsi obalíme a vložíme do malých papírových košíčků. Marcipánové pečivo: Do kastrůlku ve vodní lázni nalámeme čokoládu na menší kousky, přidáme olej a rozpustíme. Druhý díl marcipánu propracujeme s vanilkovým cukrem a vytvoříme malé houstičky, preclíčky nebo bochníčky. Pečivo pomocí vidličky namáčíme do čokolády a ukládáme je na papír na pečení. Ihned posypeme duhovými kuličkami a polevu necháme ztuhnout. Marcipánové pralinky: Citronát nakrájíme na malé kousky a 1 PL odložíme stranou. Zbytek citronátu, kůru a šťávu zapracujeme do posledního dílu marcipánu. Marcipán pomocí válečku vyválíme na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem na tloušťku asi 1 cm. Pomocí formiček vykrájíme různé tvary. Do kastrůlku ve vodní lázni nalámeme čokoládu na menší kousky, přidáme olej a ve vodní lázni rozpustíme. Pralinky pomocí vidličky namáčíme do čokolády a ukládáme na papír na pečení. Ozdobíme zbylým citronátem a necháme ztuhnout.