Flag

Slané meruňkové koláče s kozím sýrem

asi 8 kusů
Jednoduché
30
Hravé chutě s kynutým těstem a použitím Droždí Dr.Oetker se vždy povede  
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
300 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
175 mlvoda teplá
2 PLolej
Na náplň
200 gmeruňky
150 gzakysaná smetana
0,5 KLsůl
0,5 KLpepř mletý
trochurozmarýn sušený
200 gkozí sýr
Na ozdobení
30 gořechy piniové
30 grukola
2 PLmed tekutý
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a solí. Přidáme vodu a olej a ručně vypracujeme dohladka. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně meruňky očistíme, zbavíme pecek a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem a rozmarýnem.

3

Na ozdobení piniové oříšky opražíme na pánvi do zlaté barvy a necháme vychladnout. Rukolu omyjeme a nasekáme.

4

Na pomoučené pracovní ploše vytvarujeme z těsta váleček, který rozdělíme na 8 stejných dílů. Z každého těsta pomocí válečku vyválíme placky o průměru 12 cm. Placky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Každou potřeme ochucenou zakysanou smetanou. Na povrch rozdrobíme kozí sýr a plátky meruněk a necháme ještě 10 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

5

Koláče necháme zchladnout.

6

Povrch koláčů dozdobíme rukolou, piniovými oříšky a pokapeme medem.