Flag

Slavnostní dort s pusinkami

30 ks
Jednoduché
115
Příprava sněhového těsta nebyla nikdy jednodušší! Prvotřídní 100% sušené pasterizované vaječné bílky Dr. Oetker z chovů slepic ve volném výběhu.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na pusinky můžeme použít i jinou gelovou barvu Dr.Oetker podle příležitosti.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Na ozdobení
Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s hladkou trubičkou nebo párátka a kužel
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
párátka
kužel z polystyrenu
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Polovinu sněhu obarvíme narůžovo. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou i řezanou naplníme a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme pusinky.

2

Některé pusinky posypeme zdobením. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

3

Troubu vypneme a pusinky necháme v uzavřené troubě vychladnout.

4

Pusinky upevníme pomocí párátek kolem celého kuželu.

Náš tip

  • Na pusinky můžeme použít i jinou gelovou barvu Dr.Oetker podle příležitosti.