COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Slavnostní řezy se švestkovými povidly

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Výborný zákusek ke sváteční kávě nebo čaji

O nás 12 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Slavnostní řezy se švestkovými povidly

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

75 g máslo nebo margarínu změklého
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
3 ks žloutek
100 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 PL mléko polotučné

Na bezé:

3 ks bílek
150 g cukr
50 g ořechy lískové sekaných

Na náplň:

150 g švestková povidla
400 ml smetana ke šlehání 33% vychlazené
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda vlažné
1 zarovnaná PL rum
0,5 KL skořice mleté

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr a sůl elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme žloutky. Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a krátce zašleháme na středním stupni s mlékem do směsi. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

2

Na přípravu bezé ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků a cukru sníh dotuha. Sníh stejnoměrně rozetřeme na těsto a posypeme sekanými oříšky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

3

Korpus necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu tak, aby vznikly dva stejně velké obdélníky (20 x 30 cm). Na jeden obdélník naneseme povidla. Druhou část korpusu nakrájíme na 12 kousků.

4

Na přípravu náplně ušleháme smetanu ke šlehání s vanilínovými cukry dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do šlehačky. Vmícháme rum a skořici a naneseme na povidla. Na povrch naskládáme nakrájené kousky korpusu a na 2 hodiny uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Slavnostní řezy se švestkovými povidly

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1465kJ
350kcal
1411kJ
337kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek