COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Slavnostní řezy se švestkovými povidly

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Výborný zákusek ke sváteční kávě nebo čaji

asi 12 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Slavnostní řezy se švestkovými povidly

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

75 g máslo nebo margarínu změklého
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
3 ks žloutek
100 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 PL mléko polotučné

Na bezé:

3 ks bílek
150 g cukr
50 g ořechy lískové sekaných

Na náplň:

150 g švestková povidla
400 ml smetana ke šlehání 33% vychlazené
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda vlažné
1 zarovnaná PL rum
0,5 KL skořice mleté

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr a sůl elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme žloutky. Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a krátce zašleháme na středním stupni s mlékem do směsi. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

2

Na přípravu bezé ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků a cukru sníh dotuha. Sníh stejnoměrně rozetřeme na těsto a posypeme sekanými oříšky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 25 minut

3

Korpus necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu tak, aby vznikly dva stejně velké obdélníky (20 x 30 cm). Na jeden obdélník naneseme povidla. Druhou část korpusu nakrájíme na 12 kousků.

4

Na přípravu náplně ušleháme smetanu ke šlehání s vanilínovými cukry dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do šlehačky. Vmícháme rum a skořici a naneseme na povidla. Na povrch naskládáme nakrájené kousky korpusu a na 2 hodiny uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Slavnostní řezy se švestkovými povidly

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1465 kJ
350 kcal
1411 kJ
337 kcal
Tuky 18.79 g 18.07 g
Sacharidy 41.90 g 40.28 g
Bílkoviny 3.28 g 3.15 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek