Flag

Smetanovo rebarborová pomazánka

6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Krémové pochutnání vám zajistí Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
800 grebarbora (očištěná a nakrájená na malé kousky)
100 gjahody (očištěné a nakrájené na malé kousky)
2 PLšťáva limetková
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
50 gmáslo
100 mlsmetana ke šlehání 33%
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu pomazánky vložíme rebarboru s jahodami, limetkovou šťávu a Želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 3 minuty. Odstavíme a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáme máslo a smetanu a za stálého míchání ještě asi 2 minuty povaříme.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.