Flag

Sněhové pusinky s citrónovým krémem

asi 30 kusů
Jednoduché
45
lehké a svěží
Přísady
Příprava
Náš tip
Pusinky vydrží dlouho čerstvé pokud je uchováváme na suchém a chladném místě. Střed slepených pusinek můžeme obalit v mletých pražených mandlích nebo krokantu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Přísady
5 ksbílek
350 gcukr
Na náplň
250 gmáslo změklého
100 gmoučkový cukr
2 ksžloutek
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 zarovnaná KLAroma citrónové Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Aroma citrónové Dr. Oetker
1

Na přípravu pusinek v míse ve vodní lázni vyšleháme z bílků a cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Sněhem naplníme cukrářský sáček a tvoříme pusinky na plechu vyloženým papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 180 - 240 minut

Elektrická trouba: 60 °C

Horkovzdušná trouba: 50 °C

2

Pusinky necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme máslo s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme žloutky, kůru a aroma a vyšleháme dohladka. Náplň naneseme do cukrářského sáčku a slepujeme vždy dvě pusinky plochou stranou k sobě. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

Náš tip

  • Pusinky vydrží dlouho čerstvé pokud je uchováváme na suchém a chladném místě. Střed slepených pusinek můžeme obalit v mletých pražených mandlích nebo krokantu.