COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Špaldový pudingový koláč (bezlepkový)

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Špaldový koláč s kakaovým těstem, vanilkovým pudingem a čokoládovým pudingem.

asi 24 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Špaldový pudingový koláč (bezlepkový)

Na těsto:

6 ks bílek
6 ks žloutek
90 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 ml olej
150 ml mléko polotučné
½ balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
90 g špaldová mouka polohrubá
4 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na 1. náplň:

2 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
900 ml mléko polotučné
80 g cukr
150 g máslo

Na 2. náplň:

2 balení Originál Puding čokoládová příchuť Dr. Oetker
800 ml mléko polotučné
80 g cukr
100 g máslo

Na ozdobení:

1 balení Zdobení tmavé Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, rozpuštěnou polevu a mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 25 min.

2

Korpus necháme vychladnout. Poté do celého korpusu vytvoříme pomocí konce vařečky dírky.

3

Na 1. náplň uvaříme vanilkový puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme, přidáme máslo a mícháme, dokud se v pudingu máslo zcela nerozpustí. Poté ihned nalijeme na korpus a pomocí stěrky uhladíme tak, aby se puding dostal i do dírek. Necháme krátce ztuhnout.

4

Na 2. náplň uvaříme čokoládový puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme, přidáme máslo a mícháme, dokud se v pudingu máslo zcela nerozpustí. Nalijeme na vanilkový puding a necháme vychladnout.

5

Před podáváním povrch koláče posypeme zdobením.

Nutriční hodnoty na recept Špaldový pudingový koláč (bezlepkový)

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1046kJ
250kcal
211kJ
50kcal
Tuky 17g 3.5g
Sacharidy 20g 4g
Bílkoviny 3.4g 0.7g
0 Záložka