Flag

Stříkané žloutkové pečivo

asi 80 kusů
Jednoduché
40
rozmanité
Přísady
Příprava
Náš tip
Konce vychladlého pečiva můžeme podle vlastní fantazie ponořit do rozpuštěné Polevy tmavé Dr.Oetker a posypat např. nasekanými pistáciemi nebo lískovými ořechy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Přísady

Na těsto
250 gmáslo nebo margarínu změklého
250 gcukr
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
žloutek
špetkasůl
3 PLcitrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
500 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem, žloutky, solí a kůrou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mléko a na středním stupni krátce vyšleháme dohladka.

2

Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme různé tvary. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Pečivo necháme vychladnout.

Náš tip

  • Konce vychladlého pečiva můžeme podle vlastní fantazie ponořit do rozpuštěné Polevy tmavé Dr.Oetker a posypat např. nasekanými pistáciemi nebo lískovými ořechy.