COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sváteční lanýže

Čokoládové pohlazení

O nás 80 kusů

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Sváteční lanýže

Na ganache z hořké čokolády:

200 g čokoláda hořká
Vanilkový lusk "Bourbon" Dr. Oetker
100 ml smetana ke šlehání 33%
1 PL máslo - změklé

Na ganache z mléčné čokolády:

200 g čokoláda mléčná
Vanilkový lusk "Bourbon" Dr. Oetker
80 ml smetana ke šlehání 33%
1 PL máslo - změklé

Na ganache z bílé čokolády:

200 g čokoláda bílá
Vanilkový lusk "Bourbon" Dr. Oetker
70 ml smetana ke šlehání 33%
1 PL máslo - změklé

Na ozdobení:

trochu kandované ovoce
trochu mandle
trochu ořechy vlašské nebo kešu, para, lískové,...
trochu cukr kandys

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou i hladkou
košíček na pralinky (menší)

preparation

příprava

1

Na přípravu ganache z hořké čokolády nasekáme čokoládu na kousky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň nožem vyškrábneme. V kastrůlku přivedeme smetanu s dření k varu. Odstavíme z plotny, přidáme čokoládu a máslo a metličkou mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Ganache naneseme do mísy a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Stejným způsobem připravíme i ganache z mléčné a bílé čokolády.

3

Vychladlou ganache vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Naplníme do cukrářského sáčku a do košíčků tvoříme lanýže.

4

Ozdobíme dle vlastní fantazie a chuti.

5

Lanýže uchováváme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Sváteční lanýže

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 222kJ
53kcal
1834kJ
438kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g