Flag

Švestková omáčka

asi 4 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Jedinečná švestková omáčka, která se skvěle hodí ke steaku s použitím Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgšvestky (zralé)
1 kscibule středně velká
200 mlvoda
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
50 mlčervené víno
1 zarovnaná KLpepř černý mletý
0,5 KLsůl
0,5 KLzázvor (sušený, mletý)
1 zarovnaná PLPerníkové koření Dr. Oetker
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
4 kssklenice vč. víček
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu omáčky vložíme do většího hrnce očištěné, vypeckované švestky, najemno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 1 hodinu povaříme. Poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme citrónovou kůru, víno, pepř, sůl, zázvor, perníkové koření a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.