Flag

Švestkovo-čokoládová pomazánka

asi 6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Pomazánku s Želírovacím cukrem 2:1 Dr. Oetker si zamilují nejen děti, ale i dospělí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgšvestky (zralé)
200 mlvoda
150 gHolandské kakao Dr. Oetker
100 gčokoláda hořká
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
6 kssklenice vč. víček
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu pomazánky vložíme do většího hrnce očištěné, vypeckované švestky, zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 1 hodinu povaříme. Poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme kakao, nalámanou čokoládu a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.