COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Švestkovo-jablečný džem - klasický

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Když se smísí to nejlepší - méně cukru

O nás 4 sklenice

snadná příprava 20 Minuty

Přísady

Přísady

na recept Švestkovo-jablečný džem - klasický

Na džem:

500 g jablka omytých a oloupaných omytých a oloupaných
3 PL citrónová šťáva (z 1 citronu ) (z 1 citronu )
500 g švestky omytých a odpeckovaných omytých a odpeckovaných
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
2 ks skořice celé celé
3 PL rum

příprava

příprava

1

Připravená jablka pokapeme šťávou z citrónu. 200 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Ve velkém hrnci zbytek ovoce rozmixujeme a dobře promícháme s Extra želírovacím cukrem. Přidáme celou skořici a rum. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčky , sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku. Pokud nechceme mít ve skleničce celou skořici, vyjmeme ji před plněním.

Nutriční hodnoty na recept Švestkovo-jablečný džem - klasický

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 71kJ
17kcal
364kJ
87kcal
0 Záložka