COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Švestkovo-jablečný džem

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

ochutnejte...

4 - 5 sklenic à 200 ml

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkovo-jablečný džem

500 g jablka
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
500 g švestky
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
2 ks skořice celá
3 PL rum

příprava

příprava

1

Jablka omyjeme, oloupeme a pokapeme šťávou z citrónu. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Asi 200 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Zbytek ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme.

2

Rozmixovanou směs dáme do většího hrnce, přidáme Extra želírovací cukr a promícháme. Přidáme celou skořici a rum. Vše za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Uvařený džem zbavený pěny ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku (sklenice s klasickými víčky neotáčíme). Pokud nechceme mít ve skleničce džemu celou skořici, vyjmeme ji před plněním.

Nutriční hodnoty na recept Švestkovo-jablečný džem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 48kJ
11kcal
375kJ
88kcal
Tuky 0g 0.2g
Sacharidy 2.9g 22g
Bílkoviny 0.1g 0.5g
0 Záložka