COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Švestkovo-jablečný džem

Přísady

Přísady

na recept Švestkovo-jablečný džem

Na džem:

350 g jablka omytých a oloupaných
trochu citrónová šťáva z 1/2 citrónu
350 g švestky omytých a vypeckovaných
1 balení Želírovací ovocný cukr Dr.Oetker
1 ½ kusů skořice celé

příprava

příprava

1

Jablka pokapeme šťávou z poloviny citrónu. Asi 50 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Do velkého hrnce vložíme zbytek ovoce a rozmixujeme. Přidáme skořici a želírovací ovocný cukr a vše důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme minimálně 3 minuty.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených šroubovacích sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku (sklenice s klasickými víčky neotáčíme). Pokud nechceme mít ve skleničce džemu celou skořici, vyjmeme ji před plněním.

Nutriční hodnoty na recept Švestkovo-jablečný džem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 36kJ
9kcal
305kJ
72kcal
Tuky 0g 0.3g
Sacharidy 2.3g 19g
Bílkoviny 0.1g 0.6g
0 Záložka