Flag

Valentýnská linecká srdíčka

asi 24 kusů
Jednoduché
35
Originální dvoubarevné linecké srdce, které zaručeně potěší každého. Z Bábovky Dr.Oetker to zvládnou úplně všichni, i ti zamilovaní.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 10 cm)
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 1 cm)

Přísady

Na těsto
1 baleníBábovka Dr. Oetker
250 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Picture - Bábovka Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s máslem, vejcem a citrónovou kůrou a vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta obarvíme kakaem. Těsta necháme v lednici odležet.

2

Těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na pláty o tloušťce asi 4 mm. Malým vykrajovátkem z obou plátů vykrájíme malá srdíčka. Do otvorů tmavého těsta vložíme světlá srdíčka a naopak, do světlého plátu vložíme tmavá srdíčka. Poté opatrně a zlehka převálíme. Vykrojíme velká srdíčka, která opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Srdíčka necháme vychladnout.