Flag

Vanilkové dortíčky na portugalský způsob (Pasteis de Nata)

asi 13 ks
Jednoduché
40
vanilková pochoutka z listového těsta
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro tento portugalský moučník je typický tmavý, téměř až připálený povrch.
Náš tip
Upečené dortíky můžeme před podáváním posypat Vanilkovým cukrem Dr. Oetker nebo Třtinovým cukrem karamelovým Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma na muffiny

Přísady

Na náplň
500 mlmléko polotučné
30 gGustin bez lepku Dr. Oetker
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
150 gcukr
6 ksžloutek
Na těsto
250 glistové těsto
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně uvaříme z mléka, škrobu, vanilkové pasty, cukru a žloutků puding, který necháme za občasného zamíchání zchladnout.

2

Z listového těsta pomocí válečku vyválíme na pomoučené pracovní ploše obdélník 20 × 30 cm. Plát z kratší strany pevně zarolujeme a nakrájíme na 12 stejných plátků. Plátky těsta po jednom vyválíme na placky o Ø 10 cm a vyložíme jimi vymazané prohlubně formy.

3

Zchladlou náplň rovnoměrně naneseme na těsto.

4

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 13 minut

Elektrická trouba: 250 °C

Horkovzdušná trouba: 230 °C

5

Dortíčky necháme vychladnout.

Náš tip

  • Pro tento portugalský moučník je typický tmavý, téměř až připálený povrch.
  • Upečené dortíky můžeme před podáváním posypat Vanilkovým cukrem Dr. Oetker nebo Třtinovým cukrem karamelovým Dr. Oetker.