Flag

Vánoční kolečka

asi 40 kusů
Jednoduché
40
Snadná příprava, při které vám pomohou i vaše děti
Přísady
Příprava
Náš tip
Můžeme použít jakýkoliv pikantní džem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
formička ve tvaru kolečka (Ø 5 cm)
formička ve tvaru kolečka (Ø 2 cm)
formička ve tvaru kolečka (Ø 2 cm)
plech na pečení

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
75 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 gmáslo nebo margarínu změklého
1 ksvejce slepičí
Na náplň
100 gdžem z černého rybízu
Na ozdobení
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, cukr, vanilínový cukr, máslo nebo margarín, vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát o tloušťce asi 3 mm. Formičkou vykrájíme asi 80 koleček. U poloviny koleček vykrojíme uprostřed ještě malé kolečko. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Upečená kolečka stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

3

Kolečka slepíme džemem.

4

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Okraje koleček namáčíme v polevě, odkládáme na papír na pečení a necháme zatuhnout.

Náš tip

  • Můžeme použít jakýkoliv pikantní džem.