Flag

Vánoční řezy

asi 30 porcí
Středně obtížné
60
Moučník na štědrovečerní stůl s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker lze nahradit Kypřicím práškem s vinným kamenem Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Přísady
4 PLcukr
300 mlmléko polotučné
Na těsto
vejce
70 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PLolej
60 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
2 balíčkyNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
600 mlmléko polotučné
60 gcukr
200 glískooříškový krém
150 gmáslo změklého
170 gmáslové sušenky např. BEBE
Na ozdobení
2 balíčkyŠlehačka v prášku Dr. Oetker
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Šlehačka v prášku  Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu karamelového mléka do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud cukr neroztaje (skaramelizuje). Přidáme mléko a mícháme dokud se karamel zcela nerozpustí. Uložíme přes noc do chladničky.

2

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a na nejnižším stupni zašleháme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Korpus necháme vychladnout. Na přípravu náplně uvaříme puding podle návodu na obale, ale se 600 ml mléka a cukrem. Do horkého pudingu metličkou vmícháme lískooříškový krém a necháme za občasného míchání vychladnout. Do másla zašleháme vychladlý puding elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni. Polovinu náplně rozetřeme na korpus, naneseme sušenky a rozetřeme zbylou náplň.

4

Na ozdobení ve vyšší nádobě vyšleháme karamelové mléko a šlehačku v prášku podle návodu na obale dotuha. Šlehačku opatrně rozetřeme na náplň a cukrářským hřebenem nebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaem a uložíme do chladničky.

Náš tip

  • Kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker lze nahradit Kypřicím práškem s vinným kamenem Dr.Oetker.