Flag

Vegan čoko dort

12 porcí
Jednoduché
90
Věděli jste, že s Crème Olé Dr. Oetker se dá vyčarovat tento úžasný veganský čokoládový dort? Vyzkoušejte zdravý recept i Vy!
Přísady
Příprava
Náš tip
Část oříšků můžete příště vmíchat do náplně.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
60 mlolej řepkový
120 mljavorový sirup
210 mlrostlinné mléko
1 KLjablečný ocet
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
75 gmouka celozrnná hladká
65 gmouka polohrubá
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLJedlá soda Dr. Oetker
30 gHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
50 gcukr třtinový
špetkasůl
Na náplň
250 mlsójový nápoj s vanilkovou příchutí
250 mlrostlinná smetana
2 balíčkyCrème Olé čokoládová příchuť Dr. Oetker
1 zarovnaná KLHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
Na ozdobení
40 gcukr
60 gořechy lískové pražené nasekané
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ruční šlehač
pánev teflonová
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Crème Olé čokoládová příchuť Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
1

Na přípravu těsta v míse vymícháme olej se sirupem, mlékem, octem a pastou metličkou dohladka. Přidáme obě mouky smíchané s kypřicím práškem, sodou, kakaem, cukrem a solí a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do  vymazané a papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v mléce a smetaně vyšleháme Crème Olé s kakaem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Náplň naneseme na povrch dort a uhladíme.

4

Na ozdobení rozpustíme na pánvi cukr a přidáme nasekané ořechy. Necháme zkaramelizovat a naneseme na papír na pečení a necháme vychladnout. Poté je pomocí válečku nadrtíme a naneseme na povrch náplně.

Náš tip

  • Část oříšků můžete příště vmíchat do náplně.