Flag

Veganská kokosovo-ananasová panna cotta

asi 2 - 3 porce
Jednoduché
75
Letní kombinace ala Piňa Colada s Tapioca pearls od Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady na bílou část
200 mlkokosové mléko z konzervy
50 mlananasový kompot šťáva
0,5 baleníTapioca Pearls Dr. Oetker
150 mlananasový kompot šťáva
0,5 baleníVEGA Gel Dr. Oetker
Přísady na ovocnou část
120 gananas z konzervy
2 PLšťáva z limetky
2 zarovnané PLcukr třtinový
100 mlšťáva z ananasu
0,25 baleníVEGA Gel Dr. Oetker
Picture - Tapioca Pearls Dr. Oetker
1

Tapiokové perly namočíme na hodinu do vody. Připravíme si dvě nebo tři nádobky, ze kterých budeme dezert po ztuhnutí vyklápět. Já jsem zvolila obyčejné hladké skleničky. Vodu z perel slijeme, v hrnci rozmícháme kokosové mléko s ananasovou šťávou a do směsi přidáme perličky. Pomalu a za občasného míchání přivedeme k varu a ještě krátce povaříme, aby perly zprůsvitněly. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Občas promícháme. V jiném menším hrnci rozpustíme VEGA Gel v ananasové šťávě. Za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme minutu, potom odstavíme a metličkou opatrně vmícháme do kokosové směsi. Rozdělíme do skleniček předem vypláchnutých studenou vodou. Dáme ztuhnout do chladničky. 

2

Ananas rozmixujeme spolu s limetkovou šťávou a cukrem. V hrnci rozmícháme VEGA Gel v ananasové šťávě, minutu povaříme a přimícháme do ananasu. Sklenice vyndáme z chladničky a rozdělíme do nich ananasovou směs. Dáme opět na několik hodin chladit. Před podáváním jemně uvolníme nožem a vyklopíme na talířky.