COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Veganská kokosovo-ananasová panna cotta

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Letní kombinace ala Piňa Colada s Tapioca pearls od Dr. Oetker

asi 2 - 3 porce

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Veganská kokosovo-ananasová panna cotta

Přísady na bílou část:

200 ml kokosové mléko z konzervy
50 ml ananasový kompot šťáva
0,5 balení Tapioca Pearls Dr. Oetker
150 ml ananasový kompot šťáva
0,5 balení Creme VEGA Dr. Oetker

Přísady na ovocnou část:

120 g ananas z konzervy
2 PL šťáva z limetky
2 zarovnaná PL cukr třtinový
100 ml šťáva z ananasu
0,25 balení Creme VEGA Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Tapiokové perly namočíme na hodinu do vody. Připravíme si dvě nebo tři nádobky, ze kterých budeme dezert po ztuhnutí vyklápět. Já jsem zvolila obyčejné hladké skleničky. Vodu z perel slijeme, v hrnci rozmícháme kokosové mléko s ananasovou šťávou a do směsi přidáme perličky. Pomalu a za občasného míchání přivedeme k varu a ještě krátce povaříme, aby perly zprůsvitněly. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Občas promícháme. V jiném menším hrnci rozpustíme VEGA Gel v ananasové šťávě. Za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme minutu, potom odstavíme a metličkou opatrně vmícháme do kokosové směsi. Rozdělíme do skleniček předem vypláchnutých studenou vodou. Dáme ztuhnout do chladničky. 

2

Ananas rozmixujeme spolu s limetkovou šťávou a cukrem. V hrnci rozmícháme VEGA Gel v ananasové šťávě, minutu povaříme a přimícháme do ananasu. Sklenice vyndáme z chladničky a rozdělíme do nich ananasovou směs. Dáme opět na několik hodin chladit. Před podáváním jemně uvolníme nožem a vyklopíme na talířky. 

Nutriční hodnoty na recept Veganská kokosovo-ananasová panna cotta

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1909 kJ
456 kcal
461 kJ
110 kcal
Tuky 18.07 g 4.37 g
Sacharidy 55.44 g 13.39 g
Bílkoviny 2.80 g 0.68 g