Flag

Velikonoční miminka

asi 12 ks
Jednoduché
20
originální
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
mašlovačka

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné vlažné
100 gmáslo rozpustěné nebo margarín
1 ksvejce slepičí
150 grozinky
150 gMarcipán Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí rozšlehané na potření
Na ozdobení
12 ksvejce slepičí uvařené natvrdo a obarvené
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, droždí, sůl, cukr a vanilínový cukr. Přidáme mléko, máslo nebo margarín, vejce, rozinky a vše důkladně ručně zpracujeme na hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěny nádoby. Marcipán nakrájíme na kostky a zapracujeme do těsta. Povrch zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo na 45 až 60 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 24 stejných dílů, které vyválíme na válečky o délce 20 cm. Dva válečky položíme vedle sebe. Válečky v polovině dvakrát zapleteme, poté vytvoříme ze zapletené části oko tak, aby se do něj vešlo vajíčko. Ve spodu získáme 4 válečky, ze kterých upleteme cop. Takto upleteme i zbylé válečky.

3

Miminka položíme na vymazaný plech a necháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Po vychladnutí vložíme do očka uvařené obarvené vejce jako hlavičku miminka.