COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční uzlíky

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Chutná pochoutka na velikonoční stůl

O nás 15 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční uzlíky

Na těsto:

200 g hladká mouka
150 g mouka polohrubá
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
2 - 3 PL cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 PL citrónová kůra (nastrouhané z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
1 ks vejce
50 g máslo nebo margarínu změklého
1 zarovnaná PL olej
200 ml mléko polotučné vlažného

Na ozdobení:

1 ks vejce
50 g cukr hrubého

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vařečkou promícháme hladkou a polohrubou mouku, sůl, cukr, vanilínový cukr, citrónovou kůru a vejce. Přidáme změklé máslo nebo margarín, olej a mléko. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěnu mísy. Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut nakynout. Poté ještě jednou důkladně propracujeme, proprášíme moukou, zakryjeme a necháme na teplém místě dobře nakynout (30-60 minut).

2

Těsto vyklopíme na pomoučený vál a lehce prohněteme. Vypracujeme z něj válec, který rozkrájíme na 15 ks. Z každého kousku vyválíme váleček asi 20 cm dlouhý a uvážeme uzlík. Dáme na vymazaný plech a necháme ještě asi 15 minut nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

3

Po upečení necháme uzlíky vychladnout. Velikonoční uzlíky uchováváme zakryté.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční uzlíky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 682kJ
163kcal
1160kJ
277kcal
Tuky 5.02g 8.51g
Sacharidy 25.42g 43.08g
Bílkoviny 4.22g 7.15g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek