COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňová roláda

luxusní

1 roláda

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňová roláda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

5 ks bílek
5 ks žloutek
50 g moučkový cukr
60 g mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

370 g kompot višňový (po odkapání) bez pecek
250 g tvaroh polotučný
3 PL moučkový cukr
250 ml mléko polotučné
1 balíček Creme Olé čokoládová příchuť Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme sníh z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny a krátce na nejnižším stupni zašleháme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Do směsi opatrně ručně vařečkou vmícháme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

2

Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír, na kterém jsme plát pekli a srolujeme.

3

Na přípravu náplně necháme višně odkapat na sítku. V míse smícháme tvaroh s cukrem, mlékem, Créme Ole a šleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni asi 3 minuty do zhoustnutí.

4

Vychladlý plát rozvineme a potřeme náplní. Poklademe odkapanými višněmi a zarolujeme. Roládu uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Višňová roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 5192kJ
1240kcal
481kJ
115kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 231.69g 21.47g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek