COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Višňovo-jablečný džem se skořicí

Přísady

Přísady

na recept Višňovo-jablečný džem se skořicí

Na džem:

600 g višně omytých a vypeckovaných
400 g jablka omytých, oloupaných, nadrobno nakrájených nebo nastrouhaných
1 na špičku nože skořice mleté
1 KL Kyselina citrónová Dr.Oetker
1150 g cukr
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker

příprava

příprava

1

Do velkého hrnce vložíme višně, jablka, skořici a kyselinu citrónovou. Obsah sáčku Gelfix Klasik smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut . Poté sejmeme z plotny.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme asi 5 minut stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Višňovo-jablečný džem se skořicí

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 271kJ
65kcal
996kJ
238kcal
Tuky 0.1g 0.2g
Sacharidy 16g 59g
Bílkoviny 0.1g 0.3g
0 Záložka