Flag

Višňový džem se slivovicí

asi 3 sklenice
Jednoduché
25
chutný višňový džem pro zlepšení nálady
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo slivovice můžeme použít rybízovou šťávu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
900 gvišně očištěných a vypeckovaných
40 mlslivovice
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu 2/3 višní ponorným mixérem rozmixujeme a zbytek nakrájíme na poloviny. Vložíme do většího hrnce, přidáme slivovici, vanilkový cukr a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Místo slivovice můžeme použít rybízovou šťávu.