Flag

Voňavé vánoční polštářky

asi 40 porcí
Jednoduché
45
Nevšední
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Mleté vlašské ořechy můžeme nahradit např. lískovými oříšky nebo mandlemi.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
4 kusůdortové oplatky (25x15)
100 gmeruňky sušené
100 gbrusinky sušené
5 ksvejce slepičí
200 gmoučkový cukr
2 KLAroma rumové Dr. Oetker
2 zarovnané PLPerníkové koření Dr. Oetker
300 gořechy vlašské (mleté)
200 govesné vločky
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
trochusušené meruňky , fíky, brusinky a jiné ovoce
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
1

Oplatky nakrájíme na 40 stejných obdélníků.

2

Na přípravu těsta nakrájíme meruňky a brusinky na malé kousky. V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vejce s cukrem do pěny. Přidáme aroma, koření, ořechy, ovesné vločky, kypřicí prášek, sůl a sušené ovoce a vařečkou důkladně promícháme.

3

Na každou oplatku naneseme 1 zarovnanou PL těsta a pomocí nože namočeným v teplé vodě rozetřeme po celé oplatce. Rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 140 °C

Horkovzdušná trouba: 120 °C

4

Polštářky necháme vychladnout.

5

Na ozdobení rozpustíme každou polevu zvlášť v kastrůlku ve vodní lázni. Polštářky namočíme v polevě a dozdobíme sušeným ovocem dle vlastní fantazie. Necháme zatuhnout.

Náš tip

  • Tip: Mleté vlašské ořechy můžeme nahradit např. lískovými oříšky nebo mandlemi.