Flag

Vrstvený broskvovo-malinový džem

asi 3 sklenic (á 350 ml)
Středně obtížné
30
Duhová pochoutka, které potěší oko i chuťové pohárky. Jednoduchá a rychlá příprava se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Místo džusu můžeme použít čerstvě vylisovanou šťávu z 1½ pomeranče.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
400 gbroskve (oloupané, odpeckované a nakrájené)
100 mldžus pomerančový 100 %
0,5 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Na džem
500 gmaliny (očištěné)
Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
0,5 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu broskvového džemu vložíme broskve do hrnce a pomocí ponorného mixéru částečně rozmixujeme. Přidáme džus a ½ balíčku želírovacího cukru a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Odebereme případnou pěnu, naplníme sklenice do poloviny džemem a necháme asi 15 minut tuhnout.

2

Na přípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme dřeň z lusku a ½ balíčku želírovacího cukru a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Odebereme případnou pěnu a opatrně nalijeme na broskvový džem. Sklenice uzavřeme víčkem, ale neotáčíme!

Náš tip

  • TIP: Místo džusu můžeme použít čerstvě vylisovanou šťávu z 1½ pomeranče.