COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vrstvený džem z ostružin a nektarinek se sníženým energetickým obsahem

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Krásný džem dvou barev a se sníženým energetickým obsahem si můžete jednoduše připravit i Vy se Želírovacím cukrem se stévií Dr. Oetker.

5 sklenic à 200 ml

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vrstvený džem z ostružin a nektarinek se sníženým energetickým obsahem

Na džem:

500 g ostružiny
½ balení Kyselina citrónová Dr. Oetker
½ balení Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker

Na džem:

450 g nektarinky (oloupané a odpeckované)
citrónová šťáva z poloviny citrónu
½ balení Kyselina citrónová Dr. Oetker
½ balení Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker

příprava

příprava

1

Na přípravu ostružinového džemu vložíme ostružiny do hrnce. Přidáme kyselinu a ½ balíčku želírovacího cukru se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a naplníme sklenice do poloviny džemem a necháme džem asi 35 minut zatuhnout.

4

Na přípravu nektarinkového džemu nektarinky nakrájíme na malé kousky a vložíme je do hrnce. Přidáme citrónovou šťávu, kyselinu a ½ balíčku želírovacího cukru se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

5

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

6

Odebereme případnou pěnu a opatrně nalijeme na ostružinový džem. Sklenice uzavřeme víčkem, ale neotáčíme!!!

Nutriční hodnoty na recept Vrstvený džem z ostružin a nektarinek se sníženým energetickým obsahem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 35kJ
8kcal
288kJ
69kcal
Tuky 0.1g 0.5g
Sacharidy 2g 16g
Bílkoviny 0.2g 1.4g
0 Záložka