Flag

Zaječí sněm

10 ks
Středně obtížné
20
Rokování nad pomlázkou
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)
papír na pečení
struhadlo

Přísady

Na těsto
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
150 gmáslo nebo margarín
150 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
0,5 KLAroma mandlové Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
150 ghladká mouka
1 zarovnaných KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 gmandle mleté
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 zarovnaná KLHolandské kakao Dr. Oetker
150 gMarcipán Dr. Oetker
1 baleníTubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
mandle plátky
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Aroma mandlové Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobení 4 barvy  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta nastrouháme na hrubém struhadle polevu. Máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr, sůl a aroma vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny, postupně po jednom přidáváme vejce. Smícháme mouku, kypřicí prášek, mandle, nastrouhanou polevu a zlehka vmícháme do vaječné směsi.

2

Těsto uhladíme do formy vyložené papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C


Po upečení necháme moučník mírně zchladnout a vyklopíme z formy.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale, moučník polijeme a necháme zatuhnout.

4

Prosátým kakaem obarvíme 120 g marcipánu, který rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku jako zaječí hlavičku. Ze zbytku marcipánu vymodelujeme mašličky pro zajíčky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, vytvoříme ouška z plátků mandlí. Tubičkou vše přilepíme na moučník.