Flag

Zákusek s ovesnými vločkami

asi 20 kusů
Jednoduché
30
Karamelový ráj
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo vlašských ořechů můžeme použít lískové oříšky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Přísady

Na korpus
80 gcukr třtinový
1 balíčekTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
100 gmáslo
250 govesné vločky
Na náplň
1 baleníkondenzované mléko
300 gčokoláda hořká
50 gořechy vlašské nasekané
Na karamel
50 gcukr třtinový
5 PLvoda
1 PLmáslo
3 PLmléko polotučné
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu necháme v hrnci zkaramelizovat cukry s máslem. Odstavíme z plotny a vmícháme ovesné vločky. Polovinu korpusu naneseme na plech vyložený papírem na pečení a pomocí lžíce uhladíme.

2

Na přípravu náplně zahříváme ve vodní lázni kondenzované mléko a nalámanou čokoládu, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Poté vmícháme ořechy a opatrně náplň rozetřeme na polovinu korpusu. Na povrch naneseme zbytek korpusu.

3

Na přípravu karamelu necháme v hrnci zkaramelizovat cukr. Poté opatrně přidáme vodu, máslo a mléko. Karamel za stálého míchání krátce povaříme a ihned naneseme na povrch zákusku. Uložíme do chladničky a necháme zatuhnout.

Náš tip

  • Místo vlašských ořechů můžeme použít lískové oříšky.