Flag

Zapečený bramborový nákyp

4 porce
Jednoduché
60
Hlavní jídlo v podobě zapečeného bramborového nákypu připraveného z Bramborové kaše s mlékem Natura.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníNatura Bramborová kaše s mlékem 100 g
400 mlvoda
0,5 KLsůl
2 - 3 KLmáslo
150 - 200 mlvoda
Na náplň
3 ksžloutek
200 gmouka hrubá
150 ganglická slanina nakrájená na kostičky
2 stroužkyčesnek rozetřený
sůl
pepř mletý
majoránka
pažitka čerstvá
3 ksbílek
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
zapékací mísa
1

Kaši připravíme s vodou, solí a máslem podle návodu na obale.

2

Do hotové bramborové kaše vmícháme žloutky, mouku, anglickou slaninu, česnek, sůl, pepř, majoránku a pažitku a důkladně promícháme. Nakonec zlehka vmícháme bílky vyšlehané šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Hmotu rovnoměrně naneseme do máslem vymazané zapékací formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Nákyp podáváme teplý se zeleninovým salátem.