Flag

Zelený velikonoční koláč

asi 12 porcí
Jednoduché
20
I na rychlou večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo čerstvého špenátu můžeme použít 400 g mraženého listového špenátu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
váleček
mašlovačka
sítko

Přísady

Na těsto
2 baleníPizza v prášku Dr. Oetker
340 mlvoda studená
Na náplň
200 gšpenát listový
250 gměkký sýr (např. Lučina)
2 ksvejce slepičí + 1 rohlík
250 ganglická slanina
3 stroužkyčesnek
3 zarovnané PLtvrdý sýr strouhaný
1 zarovnaná KLsůl
0,5 KLpepř
1 ksvejce slepičí
Na potření
1 ksvejce slepičí
Picture - Pizza v prášku Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme směsi na pizzu s vodou a vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta vyválíme na placku o průměru 30 cm, vložíme do vymazané formy, po obvodu vytvoříme okraj.

2

Na přípravu náplně opláchneme špenát na sítku, přelijeme horkou vodou a necháme odkapat. Do mísy nakrájíme na malé kousky rohlík, přidáme nasekaný špenát, tvarohový sýr, 2 vejce, slaninu nakrájenou na malé kousky, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše promícháme a rozetřeme do formy na těsto. Do náplně pomocí lžíce vytvoříme 3 důlky a do každého z nich vyklepneme vejce.

3

Druhou polovinu těsta vyválíme na placku o průměru 27 cm, položíme na náplň, lehce přitiskneme a potřeme pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Koláč můžeme podávat teplý i studený.

Náš tip

  • Místo čerstvého špenátu můžeme použít 400 g mraženého listového špenátu.