COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Zimní jahody

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

pohádkové

asi 40 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Zimní jahody

Na těsto:

340 g hladká mouka
3 balení Naturamyl Puding jahoda příchuť Dr. Oetker
160 g moučkový cukr
2 ks vejce
200 g máslo nebo margarínu změklého
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

Na náplň:

1 balení Naturamyl Puding jahoda příchuť Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné
150 g máslo změklého
100 g moučkový cukr
50 g džem jahodový
1 zarovnaná KL Aroma citrónové Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
50 g kokos strouhaný
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovými prášky a cukrem. Přidáme vejce, máslo nebo margarín a gelovou barvu a ručně vypracujeme dohladka.

2

Těsto vymačkáme do vymazaných formiček a naneseme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170°C

Horkovzdušná trouba: 150°C

Doba pečení: asi 15 min.

3

Pečivo necháme mírně zchladnout a poté ho vyjmeme z formiček.

4

Na přípravu náplně uvaříme z pudingového prášku hustý puding, ale jen s 250 ml mléka a bez cukru. Za občasného míchání necháme vychladnout.

5

Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a po částech zašleháváme puding. Nakonec krátce zašleháme džem a aroma. Vždy dvě půlky slepujeme náplní, uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky a necháme ztuhnout.

6

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Kokos obarvíme gelovou barvou. Konce jahod namáčíme do polevy a ihned obalíme kokosem. Necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Zimní jahody

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 653kJ
156kcal
1559kJ
372kcal
Tuky 9.7g 23g
Sacharidy 9.5g 23g
Bílkoviny 1.8g 4.3g
0 Záložka