Flag

Zimní jahody

asi 40 kusů
Jednoduché
40
pohádkové
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo pudingu jahodového můžeme použít Puding Naturamyl s malinovou příchutí Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
formička na ořechy
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
340 ghladká mouka
3 baleníNaturamyl Puding jahoda příchuť Dr. Oetker
160 gmoučkový cukr
2 ksvejce slepičí
200 gmáslo nebo margarínu změklého
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Na náplň
1 baleníNaturamyl Puding jahoda příchuť Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné
150 gmáslo změklého
100 gmoučkový cukr
50 gdžem jahodový
1 zarovnaná KLAroma citrónové Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
50 gkokos strouhaný
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding jahoda příchuť Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding jahoda příchuť Dr. Oetker
Picture - Aroma citrónové Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovými prášky a cukrem. Přidáme vejce, máslo nebo margarín a gelovou barvu a ručně vypracujeme dohladka.

2

Těsto vymačkáme do vymazaných formiček a naneseme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Pečivo necháme mírně zchladnout a poté ho vyjmeme z formiček.

4

Na přípravu náplně uvaříme z pudingového prášku hustý puding, ale jen s 250 ml mléka a bez cukru. Za občasného míchání necháme vychladnout.

5

Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a po částech zašleháváme puding. Nakonec krátce zašleháme džem a aroma. Vždy dvě půlky slepujeme náplní, uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky a necháme ztuhnout.

6

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Kokos obarvíme gelovou barvou. Konce jahod namáčíme do polevy a ihned obalíme kokosem. Necháme ztuhnout.

Náš tip

  • Místo pudingu jahodového můžeme použít Puding Naturamyl s malinovou příchutí Dr.Oetker.