COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Zlaté donuty pečené v troubě

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Nikdo neodolá.

O nás 12 porcí

snadná příprava 20 Minuty

Přísady

Přísady

na recept Zlaté donuty pečené v troubě

Na těsto:

2 ks vejce
300 g cukr
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
30 g máslo rozpuštěné rozpuštěné
360 ml mléko polotučné
250 g mouka polohrubá
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl

Na polití a ozdobení:

½ balíček Zlatý klas Dr. Oetker
250 ml mléko plnotučné
1 zarovnaná PL cukr
2 balení Zdobení pestré Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech nebo silikonovou formu na pečení donutů nebo silikonovou formu na pečení donutů

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme metličkou vejce s cukrem, pastou a máslem dohladka. Přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a vymícháme dohladka. Těsto nalijeme do ¾ formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 25 min.

2

Donuty necháme vychladnout. Poté je opatrně vyjmeme z formy.

3

Na polití uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Donuty namáčíme do Zlatého klasu, ihned posypeme zdobením a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Zlaté donuty pečené v troubě

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1235kJ
295kcal
980kJ
234kcal

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

Top 10 recepty Nejnovější recepty
1.
1.
0 Záložka