Flag

Zlatý dýňový cheesecake

asi 8 porcí
Jednoduché
80
Netradiční harmonie chuti s vanilkovým krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
125 ghladká mouka
40 gcukr třtinový
75 gmáslo změklé
Na náplň
200 gdýňové pyré
150 gsmetanový sýr
50 gmoučkový cukr
1 ksvejce slepičí
1 ksbílek
15 ghladká mouka
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLskořice mletá
Na ozdobení
0,5 baleníZlatý klas Dr. Oetker
350 mlmléko polotučné
1 PLcukr
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 ksžloutek
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 23 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy a vidličkou na několika místech propícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na náplň v míse metličkou vymícháme pyré se sýrem, cukrem, vejcem, bílkem, moukou, kypřicím práškem a skořicí dohladka. Náplň naneseme na předpečený korpus a uhladíme.

3

Na ozdobu uvaříme Zlatý klas s mlékem, cukrem, vanilkovou pastou a žloutkem podle návodu na obale. Uvařený Zlatý klas nalijeme na náplň a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Vložíme do trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Koláč necháme vychladnout.