COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

PAULINY speciální přísady

Věděli jste, že...

 

Paula je veselá kravička, která miluje dobrodružství a zábavu. Miluje i svůj puding a ráda se o něj podělí se svými přáteli a samozřejmě také s tebou! 

Ale jaké přísady najdeme v Paulině pudingu? A proč? A jak se do pudingu dostaly kraviččiny skvrny? Paula vám to ráda vysvětlí...

 

PAULIN puding

Speciálně vybrané přísady a samozřejmě veselé skvrny dělají Paulin puding tím, čím dnes je. Paula se neustále snaží o to, aby její puding chutnal čím dál lépe. A abyste ho i vy milovali stejně jako děti před lety, Paula ho neustále přizpůsobuje vašim požadavkům. Proto dnes Paula potřebuje na svůj puding méně přísad než v minulosti. A přesto, že má Paula velmi ráda sladké, začala do pudingu přidávat méně cukru.

PAULINY speciální přísady

Mléko

Mléko je základem každého výborného pudingu. Puding PAULA obsahuje 87 % plnotučného mléka, což mu dává vynikající pudingovou chuť.

Ale odkud je to mléko? To je lehké! Mléko nám dávají kravičky, viďte? Paula to ví nejlíp. Ale mléko není vždy mléko! Nejdřív je to surové mléko – tedy mléko, které se dojí přímo z kravského vemene. Toto čerstvé surové mléko se dále zpracovává na chutné plnotučné mléko. Plnotučné mléko, které se používá v pudincích PAULA, je tepelně zpracované, vychlazené a nakonec použité v pudingu.

 

Cukr

Cukr pravděpodobně znáte jako kostky nebo krystalky. Ale odkud vlastně ten cukr je? Dá se vyrobit z cukrové řepy nebo cukrové třtiny. Ale i mléko už v sobě obsahuje cukr, který se nazývá mléčný cukr nebo laktóza. Paulin puding obsahuje dva druhy cukru: mléčný cukr a cukr z cukrové řepy nebo třtiny. Puding bez cukru by nechutnal tak dobře jako ten, který už znáte. Zkoušeli jste už někdy puding bez cukru? Přestože má Paula velmi ráda sladké, začala do pudingu přidávat méně cukru. To je důvod, proč do pudingu PAULA přidáváme jen tolik cukru, aby získal vynikající sladkou a příjemnou chuť.

Kakao

Kakao známe už opravdu velmi dlouho. Kakaové boby používali už před mnoha lety Mayové a Aztékové. Po sběru se kakaové boby vysuší a nejprve se z nich vyrobí kakaová hmota. Po vylisování kakaového másla a po dlouhém mletí vznikne kakaový prášek, který zná opravdu každý. I ten dává čokoládovému pudingu PAULA jeho typickou chuť. Paula spolupracuje s organizací UTZ a podporuje trvale udržitelné pěstování kakaa. Zajímavé je, že slovo UTZ pochází z jazyka Mayů a znamená „dobrý“. Organizace podporuje program trvale udržitelného pěstování kávy, kakaa a čaje. Cílem je zlepšit životní podmínky farmářů, pracovníků a jejich rodin, chránit přírodu a životní prostředí. A to je pro Paulu opravdu důležité!

Škrob

Škrob se získává z různých rostlin, například z brambor, kukuřice, pšenice, rýže nebo tapioky. V pudingu PAULA používáme modifikovaný škrob z tapioky. Ten je ideální na vytvoření příjemného a krémového Paulina pudingu.

Zahušťovadlo (karagen)

Zahušťovadla se používají k zahuštění kapalin. Karagen a škrob dodávají pudingu PAULA krémovou konzistenci a výjimečný tvar skvrn. Je to jediný způsob, jak dosáhnout toho, aby puding se skvrnami vypadal jako naše Paula.

Příchuť

Do pudingu PAULA přidáváme vanilkovou příchuť, která mu dává typickou chuť. Bez této příchuti by puding PAULA nechutnal jako vanilka, ale jako mléko. Paula a její přátelé milují vanilku, takže vanilkovou příchuť opravdu nemůže nikdy vynechat.

Barviva (karoteny)

Karoteny dodávají vanilkovým skvrnám v pudingu nádhernou žlutou barvu. A spolu s čokoládovým pudingem vytváří Pauliny dokonalé skvrny.
 

Stabilizátor (uhličitan sodný)

Puding se kvůli zahušťování a konzervaci zahřívá. Stabilizátor je důležitý, protože mléko chrání před připálením. Paula totiž vůbec nemá ráda chuť připáleného pudingu.

A jak se do pudingu dostaly kravské skvrny?

Puding PAULA vypadá stejně výborně, jak chutná! Puding s kravskými skvrnami není hitem jen u mladých mlsounů, oblíbili si jej i rodiče, prarodiče a všechny děti, které milují sladké. Ale jak přesně se do pudingu dostaly skvrny?

V první řadě se z přísad, jako je plnotučné mléko, cukr, kakao a škrob vyrobí různé druhy pudingů – například vanilkový a čokoládový.

Aby si skvrny v pudingu PAULA zachovaly svůj typický tvar, „nepomíchaly se“ a aby nevypadaly směšně, nalijí se tyto dva pudingy pomocí speciální techniky do kelímků. Paula však tohle tajemství uchovává v maximální tajnosti!

Teď je kelímek s pudingem PAULA připravený a důkladně ho uzavřeme víčkem. To je velmi důležité, protože kdyby se k pudingu dostal vzduch, puding by se zkazil. Proto ho můžete v ledničce uchovávat déle než měsíc.