Sypká směs na přípravu světové tvarohové speciality.
Jednoduchá příprava, stačí přidat máslo, tvaroh, mléko a vejce. Jedinečná receptura od Dr. Oetker!
Víte co je Cheesecake?
Název Cheesecake vznikl spojením dvou anglických slov cheese (sýr) + cake (koláč). Historici nevědí, odkud přesně Cheesecake pochází, první zmínky o tomto koláči pochází údajně již z 5. století př. n. l. z Řecka, kde autor Aegimus popisuje ve své knize umění přípravy Cheesecaku. Tento koláč se stal oblíbeným nejenom v Evropě, ale i v Americe.
Tak, jak na světě existuje mnoho druhů sýrů, existuje i mnoho druhů Cheesecaků. Cheesecake se může připravit ze smetanového sýra (např. Mascarpone, Ricotta), tvarohového sýra (např. Lučina, Philadelphia, Gervais, Cottage) nebo z klasického tvarohu. Můžeme najít také recepty i ze zakysané smetany. Recepty se liší dle historického vývoje dané krajiny, místních zvyklostí v pečení, oblíbeného sýra apod. V současnosti najdeme na světě stovky receptů tohoto velice oblíbeného koláče.
Dr. Oetker vyvinul Cheesecake podle české chuti a zvyklostí tak, aby hospodyně s co nejmenší námahou vykouzlila koláč, který se určitě podaří a bude chutnat celé rodině. Koláč je díky těmto surovinám přijatelný pro každou českou domácnost. Doufáme, že po vyzkoušení se Dr. Oetker Cheesecake stane oblíbeným moučníkem i ve Vaší domácnosti!