Flag

Black Cake

asi 12 porcí
Středně obtížné
40
Nadýchaný extra tmavý korpus a lahodné propojení svěžího krému to je Black Cake s Černým kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 kusůbílek
špetkasůl
170 gcukr
5 kusůžloutek
70 ghladká mouka
5 zarovnaných PLČerné kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na krém
250 gmascarpone
250 gsmetanový sýr (Philadelphia)
500 mlsmetana ke šlehání 33%
60 gmoučkový cukr
Na ozdobení
250 gborůvky kanadské
máta větvičky
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Černé kakao Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháme žloutky. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a  moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus 2 x podélně rozřízneme.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme mascarpone se sýrem, smetanou a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem naplníme korpus a uložíme do chladničky.

4

Před podáváním ozdobíme borůvkami a mátou.