Flag

Čokoládové cupcaky s arašídy

asi 12 porcí
Jednoduché
45
Super oříškové cupcaky s Holandským kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Recept můžeme obměňovat podle druhu ořechů a příchutě oříškového másla, např. mandlové, pistáciové, lískooříškové.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
230 ghladká mouka
1 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
150 gcukr třtinový
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
2 PLarašídové máslo
250 mlsójový nápoj neslazený
80 garašídy nasekané nesolené
Na náplň
100 garašídové máslo
300 gveganská smetana
80 gmoučkový cukr
3 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
2 PLsójový nápoj neslazený
Na ozdobení
20 garašídy nasekané nesolené
Ještě potřebujeme
12 kspapírové košíčky na muffiny
forma na muffiny (12 kusů)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a kakaem. Přidáme arašídové máslo, sójový nápoj a arašídy a důkladně vše vymícháme dohladka. Těsto naneseme do papírových košíčků ve formě na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Cupcaky necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme arašídové máslo se smetanou, cukrem a Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dohladka. Polovinu náplně vložíme do cukrářského sáčku k jedné straně. Do zbývající náplně přidáme kakao a nápoj a krátce vyšleháme. Naneseme do sáčku vedle světlé náplně a povrch cupcaků nazdobíme.

4

Povrch posypeme nasekanými arašídy.

Náš tip

  • Recept můžeme obměňovat podle druhu ořechů a příchutě oříškového másla, např. mandlové, pistáciové, lískooříškové.