Flag

Čokoládový velikonoční beránek  

1 beránek
Jednoduché
20
nesmí chybět na svátečním stole
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
forma na beránka
mašle
mašle

Přísady

Na těsto
125 gmáslo změkklé nebo margarín
130 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
130 ghladká mouka
špetkasůl
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 gčokoláda mléčná nastrouhaná
50 gořechy lískové nasekané
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
50 gořechy lískové nasekané
1 baleníTubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobení 4 barvy  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni máslo nebo margarín, cukr a vanilínový cukr do pěny. Postupně zašleháme vejce. Mouku, sůl, kypřicí prášek, čokoládu, oříšky smícháme a zlehka zapracujeme do vaječné směsi.

2

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 50 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Po upečení necháme mírně zchladnout, vyklopíme z formy a polijeme polevou připravenou podle návodu na obale. Ihned posypeme oříšky. Po zatuhnutí dozdobíme tubičkami a mašlí.