Flag

Dort s kardamomem a fíky

asi 12 porcí
Jednoduché
65
Zajímavá chuťová kompozice s lahodným krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Pro Dr. Oetker připravila foodblogerka Red Velvet Cooking.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na krém
0,5 baleníZlatý klas Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné
50 gcukr
250 gtvaroh polotučný
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Na těsto
1 ksvejce slepičí
120 gcukr
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
110 mlmléko polotučné
140 ghladká mouka
0,5 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
na špičku nožekardamom mletý
Na ozdobení
4 ksfíky čerstvé
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání ho necháme zchladnout. Poté do něj zašleháme tvaroh a citrónovou kůru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

2

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a pastou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mléko, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kardamomem a elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Korpus necháme vychladnout. Poté odstraníme formu a jednou ho podélně rozřízneme.

4

Polovinu krému naneseme na spodní díl korpusu a přiložíme vrchní díl korpusu. Zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu a uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení očistíme fíky a nakrájíme je na čtvrtky. Fíky naneseme na povrch koláče.