Flag

Jablkovo-skořicový pohár s pekanovou granolou

4 porce
Jednoduché
90
Jednoduchý a rychlý pudingový pohár, který připraví i začátečník z Premium Pudingu Jablko & Skořice Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo granoly můžeme použít nalámané piškoty nebo karamelové sušenky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na granolu
1 skleniceovesné vločky
0,5 skleniceořechy pekanové sekané a semínka
1 PLmed
1 PLolej
0,5 baleníSkořicový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
Na krém
400 mlmléko plnotučné
1 balíčekPremium Puding Jablko & Skořice Dr. Oetker
3 PLcukr krystal
150 gtvaroh jemný krémový
Na ozdobení
2 ksjablek větších
30 gořechy pekanové celé
Ještě potřebujeme
4 ksskleněné poháry
papír na pečení
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

V míse důkladně smícháme všechny suroviny na granolu. Plech vyložíme papírem na pečení a směs na něj vysypeme. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, dokud směs nezkaramelizuje.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Granolu necháme zchladnout.

3

Jablka si oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na kostky.

4

Puding uvaříme podle návodu na obale, ale jen se 400 ml mléka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout.

5

V misce metličkou rozmícháme tvaroh, postupně do něj přidáváme vychladlý jablkovo-skořicový puding a mícháme dohladka.

6

Do pohárů střídavě vrstvíme granolu a jablkovo-skořicový krém. Nakonec ozdobíme granolou a uložíme do chladničky. Povrch poháru ozdobíme zbývající granolou, kousky jablek a pekanovými ořechy.

Náš tip

  • Místo granoly můžeme použít nalámané piškoty nebo karamelové sušenky.