Flag

Jahodová srdíčka

asi 10 kusů
Jednoduché
55
Z lásky upečená a věnovaná srdíčka? Všichni je chtějí ochutnat s naším Jahodovou náplní Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
160 ghladká mouka
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
100 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
Na náplň
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
250 gbílý jogurt
250 mlsmetana ke šlehání 33%
5 kusůjahody čerstvé nadrobno nakrájené
Na polevu a ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 PLmoučkový cukr
5 kusůjahody čerstvé
Ještě potřebujeme
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (ø 8 cm)
2 ksplech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou špičkou
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsta zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme asi na 30 minut do chladničky.  Na pomoučené pracovní ploše těsta pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 3 mm a pomocí vykrajovátka vykrájíme srdíčka. Naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Srdíčka necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme náplň s jogurtem a smetanou šlehačem dotuha. Přidáme nakrájené jahody. Naplníme cukrářský sáček a náplň naneseme na polovinu srdíček.

4

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a namočíme polovinu zbylých srdíček. Necháme zatuhnout a druhou polovinu posypeme moučkovým cukrem. Přiložíme na srdíčka z náplní a dozdobíme půlkou jahody.