Flag

Jahodovo-rebarborový koláč

asi 12 porcí
Jednoduché
90
Báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.
Přísady
Příprava
Náš tip
Rebarboru můžeme nahradit jablky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 gšpaldová mouka
50 gmleté mandle
1 zarovnaná KLJedlá soda Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
70 mljavorový sirup
100 gmáslo změklé
100 mlolej
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na obložení
200 gjahody , očištěné a nakrájené na kousky
500 grebarbora , očištěná a nakrájená na kostky
2 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 26 cm)
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s mandlemi, sodou a citrónovou kůrou. Přidáme sirup, máslo, olej a pastu a ručně vypracujeme dohladka. Asi 90 % těsta naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně přitlačíme ke dnu.

2

Jahody a rebarboru naneseme na těsto. Na povrch nadrobíme zbylé těsto a posypeme citrónovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Před podáváním můžeme koláč zlehka poprášit moučkovým cukrem.

Náš tip

  • Rebarboru můžeme nahradit jablky.