Flag

Jahodovo smetanový dort

asi 12 porcí
Jednoduché
55
Svěží letní jahodový dort s pikantní Jahodovou náplní s kousky jahod a Dort-želé Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksvejce slepičí
200 gmoučkový cukr
10 PLolej
10 PLvoda vlažná
200 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň a obložení
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
500 mlsmetana ke šlehání 33%
250 gjahody čerstvé
Na želé
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
40 gcukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem šlehačem do pěny. Přidáme olej a vodu. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně šlehačem vyšleháme náplň se smetanou podle návodu na obale.

4

Korpus jednou podélně rozřízneme a slepíme 2/3 náplně. Kolem dortu upevníme okraj formy a povrch potřeme zbylou náplní.

5

Na povrch dortu naskládáme na plátky nakrájené jahody a uložíme alespoň na hodinu do chladničky.

6

Želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a opatrně nalijeme na jahody. Uložíme do chladničky zatuhnout.