Flag

Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Vláčný hřbet připraven za pomoci Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker (KL)
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
125 gmáslo (změklé)
200 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
3 ksvejce slepičí
150 gjogurt bílý polotučný
200 ghladká mouka
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
200 ghroznové víno
Na ozdobení
130 gjogurt bílý polotučný
100 gmoučkový cukr
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
500 ghroznové víno nebo jakékoliv další ovoce (physalis, fíky, borůvky)
1 ksbílek
1 zarovnaná PLcukr
Ještě potřebujeme
forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně po jednom zašleháváme vejce. Přidáme jogurt, mouku smíchanou s kypřicím práškem a na středním stupni vyšleháme dohladka. Polovinu těsta naneseme do formy vyložené papírem na pečení. Na povrch naneseme očištěné hroznové víno, zakryjeme zbytkem těsta a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Upečený korpus necháme vychladnout.

3

Na povrch korpusu naneseme jogurt smíchaný s moučkovým cukrem a extraktem. Ovoce potřeme pomocí mašlovačky bílkem, posypeme cukrem a necháme zaschnout. Poté jím hřbet dozdobíme.