Flag

Kakaové větrníčky s ricottovým krémem

asi 20 kusů
Středně obtížné
50
Slavnostní větrníčky v netradiční podobě s Přírodním kakaem Dr. Oetker a lehkým krémem z ricotty připravte na jakoukoliv oslavu, úspěch budete mít zaručen.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
60 mlmléko polotučné
85 mlvoda
50 gmáslo
70 ghladká mouka
2 zarovnaných PLPřírodní kakao Dr. Oetker
špetkasůl
2 ksvejce slepičí
Na krém a ozdobení
200 mlsmetana ke šlehání 33%
125 gricotta
2 zarovnané PLmoučkový cukr
citrónová kůra z 1 bio citrónu
asi 10 ksjahody čerstvé
Ještě potřebujeme
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku mléko s vodou a máslem přivedeme do varu. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a solí a vymícháme dohladka, až se těsto odpaluje od stěn hrnce. Směs vložíme do mísy, postupně přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na vymazaný plech tvoříme malé větrníčky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Větrníčky necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému vyšleháme smetanu s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Stejným postupem vyšleháme i ricottu a vmícháme ji do šlehačky. Nakonec přidáme kůru z citrónu.

4

Větrníčky podélně rozřízneme a na spodní díly rozdělíme krém.

5

Na krém položíme kousek jahody a zakryjeme horním dílem.  Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

6

Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.